19 de desembre del 2011

La cafeïna no es doping

Des de fa uns anys la cafeïna no està inclosa en la Llista de Substàncies Prohibides que elabora anualment l'Agència Mundial Antidopatge, per la qual cosa el seu ús en cap cas pot considerar dopatge.
http://rugbymed.cl/wp-content/uploads/downloads/2011/10/LISTA_DE_SUSTANCIAS_PROHIBIDAS_2012__WADA.pdf
En aquest apartat diu:

* Las siguientes sustancias incluidas en el Programa de Seguimiento 2012
(bupropión,  cafeína, fenilefrina, fenilpropanolamina,  nicotina,  pipradol, sinefrina)
no se consideran Sustancias Prohibidas.
En las carreras de Veterans sol fer-se un cafè sol amb els companys i potser ara podré fer-ne dos ,jeje. Hi ha tanta informació sobre el tema que només comento això:
 
La cafeïna és efectiva en la millora del rendiment esportiu en esportistes entrenats, quan es consumeix a dosis baixes-moderades (entre 3 i 6 mg de cafeïna per kg de pes), i l'augment de les dosis (9mg / kg o més) no comporta una millora de rendiment afegit.

La cafeïna exerceix un efecte ergogènic més acusat quan s'utilitza en forma anhidra(càpsules
,pastilles,pols,...)en comparació al seu ús com a component del cafè.
En la majoria de les investigacions realitzades s'ha utilitzat un protocol en el qual l'ingestió de cafeïna es realitza amb 60 minuts d'antelació a l'exercici per assegurar una òptima absorció, però, s'ha comprovat que la cafeïna pot millorar el rendiment quan el seu consum es realitza amb 15-30 minuts d'antelació.

La cafeïna és ergogènica per a exercicis de fons d'alta intensitat mantinguda, i s'ha mostrat especialment eficaç en proves contra el crono.

Anys enrera estava prohibida la cafeïna amb  ingestes elevades i ara no, perque?
Parlo en quantitats com:
Una concentració major de 12 mcg / ml en orina és considerada dopatge(ara no); per assolir aquesta xifra, s'han de prendre 6-8 tasses de cafè d'una vegada i ser testejat dins de les 2 a 3 hores següents. Els productes que contenen cafeïna són: cafè, begudes coca cola, xocolates i medicaments (Migral, Tegralgin, Ornex, Total magnesianes gingseng).
Un desglós més acurat:


Aliments
Mida de ració
Cafeïna per ració
Café (cafetera domèstica)207 ml80-135 mg
Café (cafetera de filtre)207 ml115-175 mg
Café descafeinat207 ml5-15 mg
Café espresso40-60 ml100 mg
Red Bull250 ml80 mg
Coca-Cola355 ml34 mg
Té verd177 ml30 mg
Té negre177 ml50 mg

Dosi d'1 gram (equivalent a 100 cafès) o més, poden provocar una intoxicació alimentària, produint contraccions involuntàries de la musculatura, arítmies parades cardíaques.


Amb la tertulia i un cafè sol ja en tinc prou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada