18 d’octubre del 2011

Els gels de glucosa: són realment efectius en els entrenaments?

Els gels energètics són productes que tenen una alta concentració de glucosa en la seva composició, vénen en diferents sabors i són especialment útils per evitar la famosa "pájara" durant esforços de llarga durada, com podrien ser llargues rutes en Mountain Bike. No obstant això, és molt important saber utilitzar aquest tipus de productes ja que la reacció del nostre cos pot ser el contrari al que anàvem buscant. És molt freqüent que els esportistes, després d'un període prolongat d'esforç continuat, optin per un gel de glucosa per reposar energia i evitar l'aparició del defalliment.
 No obstant això, s' ingerim de forma brusca aquest tipus de productes, ràpidament tindrem un pic de glucosa en sang al que el nostre cos respondrà amb un pic d'insulina. La insulina pot provocar un efecte rebot que culmina novament amb el temut defalliment. La millor manera de prendre aquests gels de glucosa és fent-ho poc a poc i sempre acompanyant la seva ingesta amb aigua o alguna beguda energètica, per descomptat en activitats esportives superiors a una hora de durada, ja que al contrari simplement estarem malgastant els avantatges que aquests gels poden aportar en un entrenament de llarga durada. Per entrenaments més curts és preferible a més d'aigua utilitzar begudes isotòniques, que també contenen sucres de fàcil assimilació. A més, hem de tenir la precaució de no experimentar amb la ingesta de gels en una competició sense haver-los provat abans, durant els entrenaments previs. Cada cos reacciona d'una manera i pots trobar-te enmig d'una carrera amb nàusees o un mal de ventre bastant molest. Per descomptat, aquests gels de glucosa poden ajudar-nos en entrenaments de llarga durada i sortides llargues, aportant una font d'energia ràpida i còmoda de prendre. Però mai hem d'oblidar que una alimentació adequada abans, durant i després dels nostres entrenaments mantindrà en condicions òptimes els nostres dipòsits de glucogen.
Amb les carreras de Veterans cal tenir-ho en compte ja que alguna vegada que he tingut mal de panxa i no savia el " pour que? ".
salut

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada