16 de juny del 2011

La meva analítica de sang del dia 10/6/2011 !!!!una mica millor!!!!!! que el 2010

Aquesta es el resultat analític de sang fet de fa poc i com anècdota es que

només porto una marxa de llarga distància(Granollers 140 kms)en aquest any en curs 2011.
Aquest any espero tenir bons resultats i millores a la carretera, ja veurem
L'any passat em vaig fer unes quantes de marxas de llarga distància i a mes dures
Ribagorza,Bonaigua,Granollers,Marmotte.Pot ser el desgast en quilòmetres i no haver dosificat prou durant l'any 2010.
Aquesta és l'analítica d'any 2010  http://popriu.blogspot.com/2010/07/la-meva-analitica-de-sang-del-dia.html
Si em faig una comparativa tinc una lleugera millora respecte l'any passat.Començo pel pitjor que com sempre es el meu nivell de colesterol:
  • L'any 2010 estava a 209
  • El HDL colesterol bó el tenia a 65 mg.
  • L'any 2011 he variat en positiu en 10 mg HDL de més en total a 75 mg.
Faig un balanç i dec haver menjat més pastes de cabell d'angel que magdalenes(un producte tòxic,jeje)

El metge m'ha dit : "continua amb el que fas2 però si estic amb colesterol ,jaja.

Solució:
Dieta para pacientes con dislipemia o hipercolesterolemia

(Recomendaciones dietéticas para la prevención
de la aterosclerosis en la población general)

  • Mantenga una dieta variada, con abundancia de cereales, verduras y frutas.
  • Reduzca el sobrepeso con una dieta baja en calorías.
  • Disminuya el consumo de carnes rojas, huevos (máximo 2 ó 3 por semana), leche entera y derivados (helados, nata, mantequilla, yogures enteros, quesos grasos,...).
  • Consuma preferentemente aceite de oliva y evite los aceites de coco y palma, presentes frecuentemente en productos de bollería, fritos y precocinados.
  • Introduzca en su dieta frecuentemente los pescados blancos y en especial los azules (sardina, trucha, atún, caballa, salmón,...).
  • Evite el consumo de alcohol.
  • Si desea hacer algo realmente importante por su salud: NO FUME.
  • Haga ejercicio físico de forma regular
  • Cocinado: cocine con poco aceite (oliva, girasol o maíz). Evite en lo posible los fritos y guisos. Preferible a la plancha o a la brasa. Retire la grasa visible de la carne antes de cocinarla.
  • Frecuencia recomendada de carnes y aves: carnes rojas, dos días por semana; pollo, pavo sin piel o conejo, dos o tres días por semana. Cantidad recomendada: una sola vez al día, no más de 200 gramos.
  • Condimentos: utilice todo tipo de condimentos. Sal con moderación.
  • Alcohol: es aceptable en los adultos hasta 2-3 vasitos de vino al día. Es desaconsejable en pacientes con sobrepeso, mujeres embarazadas y pacientes con hipertrigliceridemia

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