18 de març del 2012

Tràgica mort d'una veïna atropellada per un ciclista que participava en el 55è trofeu Francesc Guillamet


Una veïna de Vilafant ha mort aquest diumenge després de ser envestida per un ciclista que participava en una competició esportiva. L'atropellament s'ha produït aquest migdia al quilòmetre 38,5 de la carretera N-260, al seu pas per la població, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). El ciclista ha resultat ferit lleu.
Cap a tres quarts de dues del migdia Oxana S., de 38 anys i nacionalitat tornava amb el seu company després de comprar una barra de pa a l'altra banda de la carretera. Després d'esperar a què el semàfor es posés en verd, la víctima creuat la via pel pas de vianants. Ha estat aleshores quan ha resultat envestida per un dels ciclistes d'un grup d'una dotzena de corredors que participaven en el 55è trofeu Francesc Guillament i Navarra.
Pel que fa a l'afectació viària, entre les 15:23 i les 16:16 hores s'ha donat pas alternatiu, fet que ha provocat congestió en tots dos sentits. Set patrulles dels Mossos, una dotació dels Bombers de la Generalitat, i un helicòpter i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets.
“Els serveis d'emergència han arribat molt ràpid però no han pogut fer res per salvar-li la vida”, ha explicat l'alcaldessa del municipi, Consol Cantenys, que s'ha apropat al lloc de l'accident. “És un fet molt lamentable i molt desgraciat”, ha afirmat.
Investigar si la cursa ja havia acabat
 
Els Mossos d'Esquadra han explicat que ja havien donat la cursa per conclosa quan s'han produït els fetes i que l'esmentat grup de ciclistes hauria continuat fora de competició.
En canvi, l'alcaldessa ha considerat que “no es pot donar una cursa per acabada fins que passa l'últim ciclista”. Per aquest motiu, ha assenyalat que cal investigar les circumstàncies de l'accident per determinar si realment aquest grup de corredors havia decidit continuar pel seu compte o si encara corria amb dorsal i en el marc de la cursa. “Si es dóna per acabada abans que passi l'últim ciclista, després poden passar coses d'aquestes”, ha lamentat.
Passos perillosos
Cantenys ha aprofitat per recordar que hi ha molts punts “negres” a la carretera N-260 i que aquest no és el primer accident que han de lamentar a Vilafant. De fet, ha remarcat que des del consistori insisteixen “constantment” en demanar alternatives per garantir la seguretat dels vianants, ja que es tracta d'una via molt transitada per vehicles i, al mateix temps, per molts veïns que han d'anar d'un costat a l'altre del poble. “Hi ha punts molt perillosos que s'haurien de resoldre quan abans millor, i aquest semàfor és un d'ells”, ha reclamat.
Font:
18/03/12 18:42 VILAFANT - AGÈNCIES 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada