26 de setembre del 2011

l'estrès

Segons la Eva Montero que es psicóloga de l'esport ens fa un esquema per combatre l'estrès.
Com potenciar la nostra personalitat per combatre l'estrès?
Quan tinguem la sensació que alguna cosa "ens supera", hi ha diverses vies que ens serviran per motivar-nos a afrontar-lo i no venir-nos a sota:
 - ASSUMIR COMPROMISOS: si ens hem compromès a acabar alguna cosa, pensar en la satisfacció que ens suposarà aconseguir aquesta meta, el que ens reporta a nosaltres mateixos i a les persones del nostre entorn.
 - ANALITZAR LA SITUACIÓ i buscar allò més fàcil per on començar. Segons vagis resolent problemes, tindràs més sensació de control i més ganes d'anar a per assumptes més complexos de resoldre.
 - BUSCAR EL SENTIT del que s'està fent: pensa en el que significarà tirar endavant. Per dur que sigui, sempre hi ha un guany, un aprenentatge: t'estàs superant a tu mateix.
 - NO PRENDRE MASSA DE DEBÒ: si al final no aconsegueixes el teu objectiu, hi haurà altres que podràs afrontar amb més èxit. Revisa els teus errors i pren-t'ho amb esportivitat, riu-te d'ells, segur que no són tan transcendentals com creus. I encara que ho fossin, recorda que la veritable tragèdia és deixar-te portar pels problemes i no intentar superar-los.

2 comentaris:

  1. Ostia Jordi, a partir d'ara, quan tingui un cap de setmana com aquest de desastrós de resultats, i com tinc focalitzat el problema (el de sempre), em diré, en la propera ho aconsegueixo, ja veuràs.
    El problema és que hi ha dies que el perill dels meus defectes semblen haver-se minimitzat, i després en un altre cap de setmana, tornada a l'inici.
    Cony ja.

    ResponElimina
  2. Hola Mengui has de promoure la construcció d'un compte bancari dels èxits.Abans d'anar a dormir focalitza un trumfo o exit i a la saca,jeje.
    salut i kms.

    ResponElimina