20 de novembre del 2012

El preu d'un equip ciclista professional


Els equips ciclistes es veuen obligats cada any a presentar el seu pressupost per a la temporada: els contractes de patrocini, les despeses, els ingressos i els beneficis o pèrdues que aquest dia a dia acabaran generant.

Aquesta completa informació que desgranen totes les formacions professionals i ProTour permet a la Unió Ciclista Internacional (a través dels seus auditors d'Ernst & Young) conèixer el nivell mínim, mitjà i màxim necessari per sortir a les carreteres.

Segons ha pogut saber Velofutur, el pressupost professional més baix supera sempre el milió d'euros. El pressupost mitjà dels equips professionals es col · loca en els 3,5 milions d'euros. I el pressupost màxim per a un equip professional arriba als 10 milions d'euros.

A la categoria ProTour-WorldTour, el pressupost mínim és de 9 milions d'euros. El pressupost mitjà és de 15 milions d'euros mentre que el pressupost màxim és de 25 milions d'euros.

En totes aquestes categories cal recordar que no hi ha mínims ni màxims llevat del que marca el propi sentit comú. L'UCI no fixa cap barem però és obvi que amb menys d'un milió d'euros no poden pagar les nòmines d'un equip professional i igualment amb menys de nou milions no es pot cobrir el calendari i les exigències d'un WorldTour.

Font: Velofutur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada