12 de març de 2012

Com plegar o doblegar un tubular de recanvi

Vaig a fer un tutorial de com plegar un tubular extra de recanvi que últimament la col.locació en el portabidó no em feia gràcia.Així el tinc per la seva funció bàsica.
Un cop has obert la vàlvula i extret tot l'aire del tubular. Subjecta amb una mica de cinta aïllant i estira el tubular partint de la vàlvula per buscar el punt oposat a la mateixa.
Partint d'aquest punt oposat del tubular de recanvi.Es pot escollir un de poc pes o dels models més senzills.Es posa en paral · lel les bandes de rodament d'ambdós costats
A partir d'aquí es comença a doblar. La mesura del plec que sigui ni molt curt ni molt llarg (jo poso els meus 8 dits posats en posició vertical). Si veus que et queda com una bola repeteix l'operació des del principi .. 
Quan el tens plegat per estrènyer més encara li poso cinta aïllant. Un parell de voltes fa que aquest sigui molt més comprimit.
A partir d'aquest punt es pot lligar amb una goma i després lligar-lo sota el seient amb una corretja o velcro, o bé amb una corretja o amb un velcro directe al seient.
T'estalvies espai en el portabidó i al mallot.Font: PopRiu

3 comentaris:

 1. Felicidades, uno de los post mas interesantes en muchos años!!! GRACIAS!!!

  ResponElimina
 2. Gracias compañero, opino lo mismo. Estuve buscando la información por google y ni rastro.Asi que soluciono los problemas de los demás y el mio.
  Salutacions Manolo tusinu II.

  ResponElimina
 3. En la bici clásica llevo tubulares y como no estoy acostumbrado, me hago la picha un lio cada vez q la tengo q doblar, lo mejor es ponersela a la vieja usanza, colgada de los hombos cruzada por la espalda... jejejejee! Un saludo cordial!!!!

  ResponElimina