15 d’abril del 2013

La volta Master Murcia (Jumilla) edició 2013


Feta ja la volta Master a Murcia en el poble de Jumilla han sortit un números que fan pensar.
  • Quilòmetres recorreguts  1320 km en cotxe en un temps de 12 hores i 30 minuts.
  • Despeses dels quatres dies d'estada al hotel Montreal 95 euros aprox. entre dormir, dos sopars, un esmorzar i parking.
  • 220 quilòmetres recorreguts en bici.
  • Companys que he compartit aventures:
  • Quim Córdoba
  • Carlos López
  • Fernando García Lobo. Tots ells del equip http://qcsystemproteam.blogspot.com.es/

Sortida del poble de Sant Celoni amb el company Carlos López en direcció Jumilla.Som l'avançada fins al Hotel Monreal (3 estrelles). Al cap de 5 minuts ja som tots.Quim Córdoba i Lobo.
Es un dijous al vespre i tenim gana.Fem un volta i ens informem d'algun lloc per menja pasta.El lloc Pìzzaria MIquelAngelo al centre del poble.
Com es demostra en l'imatge el plat es gran i el contingut petit uns 100 grams de pasta. Ens queda la cara de pasta de Moniato i el careto caigut. Hi ha gana i amb cortesia i protocol diplomàtic pregunta Carlos pel motiu de tan poca quantitat al metre o cuiner. Resposta: És el que toca. Ja tenim tema de conversa durant el sopar.Preu per cap de 12 euros.
Afegim un altre plat per tots nosaltres una pizza recomanada pel encarregat.Alhora de fer el pagament hi ha el capo = Jefe del Local. Ens acreditem que som ciclistes.
Resposta del :
  • Capo:Me lo tenias que haber dicho. Os tenia preparado un menu.No teneis la propaganda de la vuelta ciclista a Murcia.Allí estamos puestos.Tenemos una pasta de Canada sin gluten muy buena, etec.
  • Nosaltres: No em recollit el dorsal fins divendres al matí.
  • Conclusió: estava improvisant i s'agafa abans a un mentider que a un coix. Al dia següent no hi ha res del que va dir sobre el fullet de propaganda.
Es comença malament la volta.
En el Hotel Monreal si que es fa un menu esmorza ciclista per 5 euros per cap.
I al vespre toca sopar amb un aperitiu
I en la recollida del dorsal tenim tot això:
En la propaganda s'adjunta un menú d'uns 8 euros al Bar Paraiso per dinar.
 Això son los Entrantes i de postres.
En el podium el Limonchelo guanya.Carrego en el meu motor diesel gasolina super i també Orujo-Cera abans de competir. No puc revelar qui ha pres aquesta poció Panoramix. Tant de bo demà dono positiu per Orujo cera. ja.
Nota: Ojo al que hi ha al darrera. Una taula plena d'arbitres de la volta.
En totes les etapas hi havia en els avituallaments aquest producte que dóna ales.Café amb Llet.Omple la panxa que dona gust.
Un cop acabada l'etapa toca fer un esbarxo o tapeta en alguna terrassa a pendra la vit.B.
A dos euros el litre.
Un cap de setmana que he menjat molt.Oi que si? A on està el límit?
L'Hotel està plè de ciclista i fem amistat amb en Tomás Rando 
Equip SEMAR  C.C.
Carreres:
  • CRONO dia Divendres a les 17 h. de la tarda se surt a cada minut un corredor:

Tinc les cames engarrotades. Faig un bon escalfament a la terrassa de l'hotel damunt d'uns corrons.
 Prenc l'exemple de Lobo.
Surto a les 19.03 h. No surto. Hi ha un retard de 13 minuts.Distància de 6,7 km.Arribo amb un temps de 10 minuts 53 segons.Lloc 97º en un lloc bastant discret.
Una de les hostesses em pregunta si vull que m' aguanti la bici. Siiiiiiiiii.I que em toqui el cul,ja.(això no ho diu).
Arrenco " con lo puesto y sin gafas".La primera corba gir a l'esquerra i en baixada  em plora els ulls.Apreto les dents. La dificultat està en el pujada a meitat de recorregut. Gir 180 graus i en un lleuger vent en contra de tornada a meta. S'afegeix a la part final una lleugera pujada previ gir a la dreta i tram pla a Meta finish. En el transcurs de la crono m'entra un bitxo aprofito i tanco un ull.L'esforç em fa tanca els dos.El temps passa volant.Esgotat.
 
 
 
La comparativa dels resultats em deixa estorat.Estratosfèric.El primer H.Guerra amb 8 minuts 2 segons.
Aquest tiu que fa aquí. Hauria de competir en altres categories professionals. El motiu ? es que ha donat positiu per Doping.Aquí hi ha tota la informació d'aquest personatge:Això es una CREU DE LA MONEDA per tots nosaltres. No podem gaudir i que altres companys amb esforçs naturals s'emportint el triomf.
Hector Guerra
La CARA DE LA MONEDA. El segon classificat un master 40. Té una voluntad de ferro i sacrifici.Aquí una entrevista feta a ell.Felicitats
Raul Portillo
En Tomás Rando no el deixen sortir amb la cabra perque no dona uns parametres i geometries. Prohibit segons els arbitres. De la punta del seient fins al final del acoble de la banya 42 cms.Té temps i agafa la segona bici.Acaba amb un mal resultat.A on esta el límit? He vist cabras estratosferiques.Només a ell?.
També hi son en Mengual ha fet un 68º lloc 9 minuts 27 segons.
Cristobal Maya ha fet 79 º lloc 9 minuts 37 segons
Pedro Viana 59º lloc 9 minuts 22 segons.
En Mirco Merotto ha fet un 21º lloc a 8 minuts 55 segons

  • 2º ETAPA dia Dissabte a les 10 a.m. del matí.
El rutometre posa que es plana.Fet pels esprinters.No o Si.Hi ha un repetxos de 3º i 4º categoria que fan pupa.Ritme supersonic. En mitja hora a 48 km/h.Perquè? L'equip líder Orquin G.D. es posa i tira del pilot.Crec que tenen una paga cada mes i son professionals.Tots a blocs com si fossin elits.A on està el límit?
Entro dintre del pilot en un 72º lloc. En el km 10 el bidó magnètic vola.A pendra pel cul hidratar-me.El motiu ? no tinc ni......p idea.Sort dels dos glops que faig d'en Mirco i d'un d'en Lobo. Gràcies pel avituallament.
 En el segon repetxo em puja l'all al cor.Amb tanta tensió i en baixada un corredor fa un toque i es fa l'afilador.Jo estic molt aprop.Tant aprop que dic.No.No.No em toquis de rebot.S'apropa la bici voladora.Uf per centimetres.El pilot avall i gas.Ho dono tot per aconseguir-ho.Un company darrere meu diu i que m'ajuda en la fita: "He vuelto a vivir ". L'esprint ha estat antològic.En Mirco ha quedat en el lloc 9º i ho ha vist en directe. En l'acció participa les " manoplas, bofetadas, cotzes ".Un espectacle. Ningú dels participants ha dit ni mu ni s'ha queixat.Guanyador Alberto Sachez equip Orquin G.D.En el meu garmin em surt velocitat mitja de 44,1 km/h. A on està el límit?

L'anecdota es envers a un corredor  dorsal 16  Manuel Raul Madrigal equip   BOBRUC OIL que durant tota l'etapa diu " por la izquierda " per fer un avançament. Una frase repetitiva en el seu bocabulari. Si tan bó ets quedat al davant del pilot i deixa de fer la guitza a tot el personal.
En Tomás Rando se li espatlla el dura-ace electrònic per la pota de canvi.Li foten un arranjament i no el torno a veure. 

  • 3º ETAPA dia Diumenge a les 8.30 a.m. del matí.
En Mirco Merotto ens informa a primera hora del matí fem l'esmorza de com es el perfil de l'etapa. No apte pels masters en poques paraules.Hi ha anat amb cotxe i ha flipat.

Carretera en mal estat.Botoruda.Ple de forats.Baixada super perillosa.Ens diu:
Llevaos el doble de barritas, camaras y el movil. Que si pinchais estais en un parque natural en medio de la nada con alguna casa en 60 km a la redonda que para que alguien os recoja y vea hay que ver los buitres rondando vuestras cabezas.Ja, ja.
Li faig cas i agafo el movil. El bidó me'l poso al darrera del mallot. No vull perdre'l.
Estic a la sortida i el spiker diu : Una etapa de 91 km.Cuidao en la bajada a Puerto Frio. Muy peligroso.Vale. El rutometre posa 111 km en la pàgina  a la Vuelta a Murcia. I en el meu garmin em surt 120 km(acabada l'etapa). O ens posem d'acord tots tres o això es una disbauxa.Tradueixo al castellà. UN DESPIPORRE.
Fins al km 33 carretera ample.Es fa un gir a l'esquerra. S'agafa la MU-20-A.Comença l'espectacle.Carretera per on sol passa un cotxe.Asfalt pèssim.A uns metres davant meu un company li salta no un sinó els 2 Bidons que porta a sobre la bici.Esquivo un d'ell.VISCA LA PARIS - ROUBAIX. El pilot s'enfila.Davant l'equip lider posa la directa.Em vull situar-me aprop de la dalantera del pilot. Uf difícil. La goma de corredors s'allarga.Pringo i es trenca en trossos.En l'inici del poble Rellano es puja i es puja.Vaig amb en Lobo perquè es el meu objectiu dintre del petit escamot però ell perd pistonada i es retarda en un grupet de poques unitats. He de mantenir aquest lloc amb els de davant. Faig grupeta(qui hi ha aquí? el dorsal 16 i cla ha fet servir el seu bocabulari).Un cop superat el 1º port seguit del 2ª port on està el premi muntanya.Encara es puja.Fins que en la baixada dels segon port m'informa que està amb mi.Companys fins a Meta.Es fusiona una grup més numerós i aquí entra en Mengual quan s'acaba la baixada. Anem a tot drap.Ell ha sortit en master 50 en el km.50. S'ha estalviat una mica el patiment en aquesta etapa.Enhorabona pels motoristes i la seva valua e informació dels llocs on esta els esvorancs.Encara falta " lo millor ". Llarga rectes fins que a l'entrada a Jumilla fem un gir a la dreta.Hi ha un port a 7 km de meta. El motiu? Ara això? Un sense sentit i innecessari aquest port.Duríssim aquest port de 1,5 km i mes pestós és la baixada que no s'acaba mai. Us juro que vaig flipant dels quilometres que queden en el meu garmin.S'arriba a meta i sprint de la grupeta.
Para acabar la crónica y que se entienda para todo el mundo lo explico en castellano.Son dos apuntes importantes:
1.Pongo como ejemplo al compañero Quim Córdoba que con solo 600 km acumulados durante esta temporada ha acabado la 3 etapa. Me dijo: Todo el entreno que llevo está en el strava. Con dos peques a mi cuidado es lo que hay.Que gran clase tiene. Su sacrificio y pundonor es digno de explicarlo. Felicidades.Es la cara de la moneda. Todos los Master que han acabado tiene por mi parte una medalla.

2.Además me dice mi espia que en la subida al último puerto a 7 km de meta.Tenemos a todo un petolón Master que se disputa la victoria (los que pueden ) en fila de a uno.Tirando a bloque el equipo lider Orquin. Deben de tener como ejemplo al profesional  Sky cycling. En Plan autobús. A rueda y revienta. Es la cruz de la moneda.
Acabo posant resposta a la frase a on està el Límit? per una part se'ns va de les mans en carreres màster si són així d'aquest nivell. Jo que pinto aquí seria la meva resposta. Una cosa és que et reptis a tu mateix en proves màster però de portar-te a un nivell professional no és la meva especialitat. Som aficionats. Hi ha d'haver uns limits.La organització ens vol per a l'any que ve? o que no vinguem a aquests esdeveniments.Tots portem la nostra il · lusió. Una altra cosa és el sense sentit de la tercera etapa. Una altra crònica que us recomano és del meu amic Lobo. Gaudeix amb la seva lectura.http :/ / lobostrong.blogspot.com.es/2013/04/giro-di-murtzia-cronica-rosa.html
Cansado estoy pero ya con ganas de ir al tour(Aragón). Be Rcb Motor Begues & Orange.

L'anecdota torna a ser el dorsal 16 Manuel Raul Madrigal que esprintant s'ha enganxat darrere meu. Lloc 81 º amb un temps de 3.13.33 a 14.32 minuts dels Orquins.


La classificació final dels catalans a Murcia.S'han fet una repesca en la segona etapa i en la tercera no. Perquè? Hauria de sortir tothom. Un sacrifi per la gent que ha volgut fer tota la volta.


49.-  122  VIANA,Pedro            MA-50  EL DIARI  CLUB CICLISTA    05:19:17-079 a    7:04
58.-  138  MEROTTO,MIRCO          MA-40  GALVESPORT  CLUB CICLISTA  05:25:18-069 a   13:05

74.-   97  GARCIA,Fernando        MA-30  QC SYSTEM CLUB ESPORTIU    05:28:31-096 a   16:18

76.-  137  RIU,Jordi              MA-40  BEGUES CLUB CICLISTA       05:28:36-058 a   16:23
92.-  146  MAYA,CRISTàBAL         MA-60  GALVESPORT  CLUB CICLISTA  05:36:50-088 a   24:37
94.-  109  MENGUAL,Joan Josep     MA-50  MENGUAL CLUB CICLISTA      05:39:00-030 a   26:47

EN DEFINITIVA

Un placer tener a estos a estos tres ciclistas Oranges.Momentos inolvidables. Momentos felices.Con anecdotas que no se pueden contar.Con intimidad y vivencias que se agradecen compartir durante estos viajes.Gracias A TODOS por ser como soys. Be Oranges.

4 comentaris:

  1. Buena crónica Jordi. La verdad es que es para flipar poder acabar tres días infernales. Madre mía qué duro tiene que ser eso! La carrera de esta semana te va a parecer un entreno :-)

    Saludos,
    Juan

    ResponElimina
  2. Hola Juan, espero estar recuperado. Por cierto vuelve a leerte la cronica de la 3 etapa que me he dejado un par de cosas.Saludos

    ResponElimina
  3. Gràcies Jordi per avisar-me que has posat més informació. Espero que no sigui per haver escrit en castellà. Costa escriure en català sense fer faltes d'ortografia :-)

    He trobat a faltar que al final diguessis si ha valgut la pena o no per allò de "A on està el límit?" que has anat repetint durant la crònica :-) (o dir que això s'ens va de les mans)

    Força pel dissabte!
    Salutacions
    Juan

    ResponElimina
  4. hola Juan ja té posat la resposta en el blog a la teva pregunta i xafarderia, jeje Salutacions.

    ResponElimina