18 de novembre del 2012

ACTA DE LA TAULA OBERTA SOBRE LA PROBLEMÀTICA DE CARRETERA

A un quart de cinc, presidit pel President de la FCC, Sr. Josep Bochaca, es celebra la reunió, a la carpa del Velòdrom, amb una cinquantena d’assistents, corredors, organitzadors, membres de la Junta i demés representants de Clubs interessats amb la problemàtica. La Mesa la formen el Sr. Josep Bochaca, President FCC, el Sr. Francesc León Coordinador Comissió Carretera 15-29 i membre de la Comissió de Tècnics, el Sr. Toni Miret Coordinador Comissió Esportiva i més tard s’incorpora el Sr. Xavi Ràfols membre les les Comissions Esportiva i de Tècnics. Dóna la benvinguda el Sr. Francesc León, coordinador de carretera 15-29, exposa el motiu de la reunió com el del mal moment i el de la finalitat de recollir propostes, útils per prendre les mesures a les Comissions respectives (Esportiva i de Tècnics). Pren la paraula el Sr. President, justifica l’oportunitat de l’espai de la reunió, sense cost econòmic per a la FCC. Remarca que estem en un punt d’inflexió en quant a l’organització i participació, cal crear noves maneres d’actuació. Exposa la crisi de col·laboració altruista cada vegada més evident. Insisteix que les decisions corresponen a les Comissions i a la Junta. Fa un repàs del nombre de llicències per categories i tanmateix del nombre d’equips i curses registrats en aquesta temporada finalitzada de carretera. Fa un recordatori del moment econòmic amb les retallades progressives en subvencions que pateix la FCC, concretament un 33% respecte al 2011. Les propostes recollides dels assistents són les següents: 
 

  1. Formar una Comissió, o bé designar un representant de la FCC, per fer el seguiment i l’assessorament de les curses que tenen dificultats de continuïtat , que s’han deixat de fer i donar opcions de viabilitat a Clubs i Municipis afectats.  
  2. Estudiar diverses fórmules, que des del ciclisme d’oci, es pugui potenciar el ciclisme de competició. Concretant-ho amb que els organitzadors de marxes organitzin competició o apujant les llicències d’oci. 
  3. Que els organitzadors no hagin de pagar premis en efectiu per cada cursa. Establir a final de temporada els premis en funció d’una classificació per punts. S’haurà d’estudiar quines seran les aportacions dels organitzadors i de la FCC. 
  4. Abaratir el cost de l’arbitratge. Saber a priori el preu que tindrà. 
  5. Estudiar una variació en el preu dels drets federatius. Incrementar o abaratir els mateixos en funció de la categoria de la prova. 
  6. Treballar el ciclisme a les escoles, com a solució a la poca participació en les categories de promoció. 
  7. Limitar les curses de veterans, ja que el seu calendari va en perjudici del de les categories de formació. Fins i tot s’opina que s’han reconvertit curses amb l’objectiu de recaptar més amb les inscripcions. 
  8. Incrementar la presència dels tècnics, Delegats Territorials i responsables de les Comissions a les curses, per fer el seu seguiment i poder opinar amb fonament quan s’ha de seleccionar. 
  9. Revisar els criteris que apliquen els Mossos a l’hora de deixar fora de cursa a grups de corredors, amb un perill posterior d’accident. 
  10. Cal assumir que el ciclisme costa diners. S’hauria d’unificar el preu d’inscripcions. 
  11. Possibilitat de que els Veterans 40 participin en les curses de Màsters 30, quan els primers no tinguin curses programades. 
  12. En una reunió d’aquesta importància s’ha trobat a faltar gent, uns amb responsabilitat Federativa (delegats) i d’altres com assalariats de la FCC (tècnics). 
  13. Existeix una opinió molt estesa, en el món del ciclisme de competició, que les curses de veterans són negatives per a la resta. La realitat és que ells han aconseguit ser autosuficients i els demés no. Els veterans no reben premis en metàl·lic, paguen la quota d’inscripció i degut a l’alta participació ajuden a cobrir bona part de les despeses dels organitzadors. 
  14. Es demana ajuts per als equips de competició, assessorament, concentracions... 
  15. Els Júniors, quan no tenen curses, podrien córrer amb els Màsters 30 o també amb els Veterans. 
  16. Limitar, amb alguna mesura, la sortida dels corredors de Catalunya. 
  17. Millorar l’efectivitat de la web, amb la publicació puntual de les classificacions de les curses. 
  18. Aportacions de la taula: 
  19. Continuar amb els ajuts establerts per a l’any 2012 en les curses de cadets, júniors i Elts-S’23. 
  20. Establir un preu únic d’inscripció de 5€ per a totes les categories, aquesta inscripció serà 
  21. integrament per al Club organitzador. 
  22. Establir un procediment d’inscripció previ al dia de la cursa, mitjançant la web de la FCC (termini el dijous abans de la cursa), aconseguint així una quantitat de participació prevista per a la cursa. 
  23. Potenciar la realització de curses de cadets i júniors, per separat, en una mateixa sessió. S’abaratiria la despesa amb una sola taxa federativa, un sol equip arbitral, una ambulància i metge. Es fomentaria l’ambient ciclista. 
  24. Preu únic de les tarifes arbitrals, més baix que l’actual, publicat a la web, segons característiques de la cursa. La FCC subvencionarà part del servei. El Club organitzador podrà fer el seu pressupost amb fiabilitat. 
  25. Posar a disposició de tots els equips inscrits i dels seus tècnics qualsevol tipus d’assessorament i col·laboració per part dels tècnics de la FCC. 
  26. Establir uns criteris objectius de selecció per als campionats estatals, públic a inici de temporada. La Comissió de tècnics substitueix la funció dels seleccionadors. 
  27. Acceptar la participació de corredors Sènior-M30 en totes les proves de caràcter autonòmic. 
  28. Mantenir la quantitat en premis a les Grans Clàssiques, o pujar-los. Adequar, a la baixa, els premis de la Copa Critèrium. 
  29. Organitzar una Xallenge Màster 30, amb participació de corredors Màster 30 i Veterans 40. 
  30. Les marxes cicloturistes no són negoci, en algun cas pot representar tenir pèrdues en funció de la participació. Només amb marxes amb la participació per sobre del miler hi pot haver superàvit. 


S’aixeca la sessió a un quart de vuit, d’avui vint-i-set d’octubre de 2012, i de tot el transcrit dono fe i testimoni com a Secretari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada