28 d’agost del 2012

Per amor al ciclisme surt Cultura Ciclista en varis llibres

En Bernat López acaba de muntar una petita editorial especialitzada en ciclisme de carretera.

Publicat a la Fedecat diu:
L’escassa oferta de llibres sobre l’esport de les dues rodes que hi ha a Espanya es veurà pal•liada amb el naixement de Cultura Ciclista, una microeditorial dedicada exclusivament al ciclisme de carretera. Cultura Ciclista té la seva seu al poble de Senan (Conca de Barberà) i està promoguda per Bernat López, professor titular de la Universitat Rovira i Virgili i apassionat de les dues rodes. Abans de Nadal treurà al mercat dues biografies llargament esperades: la de Marco Pantani (Un hombre en fuga) i la de Laurent Fignon (Éramos jóvenes e inconscientes).
El nou segell ha publicat ja quatre títols: Mañana salimos, de Jean Bobet, una recreació nostàlgica i magistralment escrita del ciclisme dels anys 50 i de les gestes del germà de l’autor, Louison Bobet; Un diablo llamado dopaje, del catedràtic danès Verner Moller, el primer llibre que s’atreveix a qüestionar obertament i amb arguments demolidors l’actual cultura antidopatge; del mateix autor, El chivo expiatorio, que és la història minuciosament documentada d’un dels escàndols més grans de la història de l’esport: l’expulsió de Michael Rasmussen del Tour de França de 2007; i Inventando el ciclismo, la primera biografia d’un esportista de tota la història, publicada originalment el 1893 i centrada en les aventures i desventures del primer gran campió ciclista: el francès Charles Terront.
Aquestes obres ja estan disponibles a la web de l’editorial (http://www.cultura-ciclista.com/), així com a les llibreries La Central i a les botigues Pavé Culture Cycliste i Full Equip Esports. Properament es podran trobar a totes les principals llibreries. Les biografies de Pantani i de Fignon es preveu que estiguin llestes abans de finals d’octubre. 
Cultura Ciclista va néixer, segons el seu promotor, de la frustració que li provocava comparar l’oferta editorial sobre ciclisme en castellà i la d’altres països i cultures veïns, alguns amb molta menys tradició en l’àmbit de les dues rodes. López preveu publicar entre quatre i sis títols per any. A banda dels ja esmentats, prepara una antologia de cròniques del Tour de França del mític periodista francès Antonine Blondin, i una edició castellana de la història de la Vuelta Ciclista a Espanya, d’Adrian Bell i Lucy Fallon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada