26 d’agost del 2012

Copa Espanya master de carretera veterans 2012

L'equip Rcb Motor Begues ( participa en juan Agüero, Pedrito Soler, Jordi Riu, i Juanjo júnior com a fotògraf). D'altra banda per endavant nostre en Miguel Agüero(participa) porta la seva rulot . El rumb està a Solares a fer la copa Espanya Master de carretera en la categoria V.40. La sortida en el parking de Juan A.
 Un petits problemes ens retarda un mitja hora en la col.locació del remolc i les seves bicis. Ens falta pràctica. Arrenquem tots els companys un divendres 24 d'agost a les 7.30 am.
 Anem a Zaragosa,Bilbao,Santander etec........
Abans tenim que fer una parada de repostatge d'aliments i begudes. Lloc Alfajarin
 Per mediació de Pedrito i el cambrer ens fan l'entrepà amb tomaquet. Sempre i quan ho diguis sinó ...jeje
Després d'unes set hores arribem al hotel de concentració.En el transcurs de la setmana han anat arribant i entrenant el circuit els altres companys de la sel.leció Catalana.

 Ja adins anem directe al menjador a fer el menu del dia. Uns 10 euros.
 La cambrera en l'anotació dels plats ens diu que la paella s'acabat i deixant la típica frase que la paella per als valencians però nosaltres fem " un cocido montañés " boníssim.
 Efectivament només he deixat la grassa dels embotits.
 De segon un "revoltijo" de bolets.
Poques paraules que hi ha gana.
 En Narvaez en el seu Cumple !!!Felicitats ¡¡¡  un regal bonic.
L'habitació de l'hotel estupenda, còmoda, senzilla i plena d'accessoris.
 Reunió per el repartiment del mallot i culot al companys seleccionats segons el ranking de Veterans. Son quatre. Amb algun regal pel mig. Tot es fa segons el reglament i en presència física de cos i ànima del corredor. Així podra fer la seva defensa ciclista pel seu país. 
Amb el temps just ens desplacem a fer la recollida del dorsal amb la bici fins al hotel Villa Pasiega.

 Així soltem muscul i fem la recuperació del viatge. 
 Un company de la sel.leció catalana junior en Bernat Font Mas. Salutacions i et seguim!!
 Pedazo de hotel
Ens infiltrem a la planta -1 del ascensor i ja tinc els documents legals per corre,je.
Només hem entrenat els últims 3 km per l'arribada a meta. En la resta del recorregut estem verds. Sort dels altres companys que ens han fet uns quants esbossos i crokis en el perfil de l'etapa.
També hi ha samarreta de les quatre barres dintre del pack regal català.
 En Lluis Andreu, Jaume Estañol,Nocete,Terrones,J.M.Olives,Carlos Luis,Jordi Sabate,Enric Hernandez, Maya, Mengual,Cabello, i algú que em deixo ho sento. Tots plegats a gaudir!!
 A l'espera del sopar
 Temps de lectura i esbarjo.
 De la carta de plats em escollit uns dos primers per la petició d'en Pedrito.Una amanida mixta i uns espaguettis demanats per express dels ciclistes. Aquesta recomanació ha arribat a l'altra taula i ha estat copiat,jeje.
 I qui son? Doncs aquí els tinc. Bona presència i bon ambient. Fins i tots una vilatana ens ha ajudat en el reportatge.
 Males noticies per el dia de la carrera.S'anuncia pluges i més en contra per en Mengüi que no li agrada gens ni mica la carretera mullada. Un cop me llevat la veueta m'ha dit quina mandra corre així.

Els veterans 50 i 60 corre a les 9.30 h del matí amb poca presència al menjador.A les 8.15 h estem els V.40 tots fem un nyam als plats que s'exposen.
 Una torradora que no crema ni pa qué. Ja no hi penses i la cambrera dient " algo se quema " , jaja.
 Uns iogurs i uns mini konfles a la panxa.En juan menja el doble i en Pedrito combina el salat amb el dolç.
L'important es un bon descans de cames i cap.
 Els quatre selecionats però ens diem " NOOOOOOO " s'ha de fer bé. Col.locació d'estatura i mans al darrera i sobretot el " tiro a la izquierda ".
Quin goig catalans
 No podem fer un altre cop retard en la col.locació de les bicis i ens les porta en Miguel Agüero. Gràcies.Voliem fer un xino xano amb la bici però el temps es vital.
Em parat per l'encreument del " hombre de la vara " i les seves Vaques . El crit d'en Pedrito ens ha posat en alerta. " El justiciero " també ronda per aquí, jaja.
 Encara ens queda la posada del xip que està a Meta i les fotos de rigor pel record.
Si penso que si plou no em mullaré el cap.Es el que vaig porta a la crono de Cervera.
La planta d'en Pedrito i els manguitos la seva salvació. El temps fredot es respira a Solares. Encapotat i amb aires de ploure.
 En Francesc que porta el monopatin es el fill d'en Miguel. Ha portat tota la familia amb la rulot. Vehicle pràctic i econòmic.
Oli per uns i per altres crema escalfadora.
Uns quants estiraments per aquí i per allà.
 En Juan porta una distracció en no tenir barretes i xupetines de glucosa per la carrera. Ha rebut assistència,je.
 L'error ha estat no poder fer cap escalfament ja que faltava poc per la sortida.
 A falta de 8 minuts encara tenim temps al costat hi ha un stand que serveixen cafès. Un glop i ens desitjem sort companys.
 Arranca la sortida neutralitzada d'un quilòmetre i apreta el cul contra el seient que el nivell es alt.Els primers 15 km cal situar-se bé amb alguns repetxos de 200 a 400 metres.Al poble de Pilas tenim un segon i tercer repetxos que fan mal ja que si no estás al davant i per la cua del grup et tiren el palito a 200 metres del port i baixant també fan que el resultat sigui despenjat sense gaire opcions de tornar al pilot. Això es produeix en les tres voltes i mig volta d'un circuit bé que també puja un 10% d'inclinació.
En la selecció catalana al començament si posa en Pedrito en un grupet d'escapats però no fructifica. En Juan està dels primers i jo i en Miguel un pel al mig del pilot.En un d'aquestes pujades en Pedrito i Miguel no poden està en el pilot principal amb continuus atacs.Es produeix en la segona volta i amb pluja momentanea una sortida de 8 corredors que s'escapen i se'n van cap a meta.Entre ells es disputa la victoria.Tan jo i en Juan fem tot el circuit i els tres últims km al capdavant. En haver el terra mullat tenim un 1 km de pujada al 3% més una baixada del 5% i un esprint 200 metres plans i la resta en pujada.No disputo el sprint d'un 50 corredors i en Juan arriba en millor posició.
En J.Olivés ha provat l' escapa en un petit segon escamot però a falta de pocs km ha estat neutralitzat .
Enhorabona a tots per haver-ho intentat i haver finalitzat sense incidències. No ha passat el mateix en V.50 i 60 la caiguda d'en Josep Bruguera.Espero que no sigui res greu.
 
La crònica de la Federació:

A las 11,30 se daba la salida a los masters 40, que disputaban su Campeonato en un recorrido de 86,4 kilómetros –una vuelta más al circuito ‘largo’- y con la lluvia que hizo acto de presencia en la parte central de una prueba en la que el andaluz David Romero –también campeón en una categoría inferior, concretamente en 2008 cuando era ‘30’- se impuso en solitario con ocho segundos sobre el madrileño Antonio Civantos, el vasco Carlos Pacios y el cántabro Iván Santurde, protagonistas de la fuga del día.

Tras una primera vuelta de tanteo, nada más iniciarse la segunda se formaba un grupo cabecero con ocho corredores: los andaluces Romero, Javier Atero, Mario Fernández y Francisco Serrano, el asturiano Carlos Cuenca, el cántabro Santurde, el navarro Iñaki Villoria y el vasco Pacios. Andalucía se ponía en una situación muy ventajosa y no la desaprovechó, haciendo un gran trabajo a favor de Romero, su hombre más fuerte.

Atero y Cuenca se descolgaban en esa segunda vuelta, mientras que desde atrás el madrileño Civantos saltaba para llegar a enlazar con ese grupo cabecero, ahora con siete corredores y con ya un minuto de avance sobre el pelotón.

En la última vuelta se quedarían los cuatro corredores que terminarían llegando destacados a meta. Y aunque se aventuraba un sprint entre todos ellos, Romero saltaba a falta de dos kilómetros para llevarse el ‘rojigualdo’. “No las tenía todas conmigo –indicaba el andaluz-. Por ello tenía previsto atacar en los últimos kilómetros, incluso a comienzo de la recta de meta –también en subida-, pero ha salido bien. Tengo que agradecer a la selección el gran trabajo que ha hecho, que ha sido fundamental”.

Por su parte, Civantos, héroe si premio hace dos años en Segovia, comentaba que “algún año terminaré consiguiéndole. He tenido que saltar desde atrás tal y como se había quedado la carrera. Pero más que el esfuerzo, he acusado la lluvia, porque al final he llegado con calambres y no he podido reaccionar cuando Romero ha saltado”.

La classifició de totes les categories:




 En Lluis Andreu ha tret sang per la boca,jeje.
 Ja un cop acabada la carrera hi ha pressa pel retorn a casa ja que en Juan treballa aquesta nit del Diumenge.
 Amb l'ajuda d'en Miguel la col.locació d'un bici ni ha prou per deixar-ho enllestit deseguida.
Falta només el dinar que em fet de tornada però la mala indicació de les senyals em acabat en un poble de festa major.En el poble hi ha els embolaos del toro. Tot tancat amb vallas i demés coses.
Aquí no fan entrepans sino plats combinats. La carta comença en cada un del plats dient: Huevos con....i així fins la finalització del menú,ja.
 El poble es diu la PINTA .

Una menció especial i agraïment al treball de reporter gràfic fet per Juanjo (c) Fotos (fill de Joan Agüero). Sense ell moltes fotos no haurien sortit. Amb la seu ajuda queda reflectit aquesta copa espanya master de veterans. Gràcies!!! i no tinguis tan alt el volum de la música,jeje.zzz!
El gamin no ha funcionat s'ha quedat bloquejat. No hi han dades.
21 dies de competició.

2 comentaris:

  1. Jordi.. No m'ha quedat clar que anaveu a fer.. A córrer o a menjar!! Os vau posar les botes!!
    Miquel mestres

    ResponElimina
  2. Ja, ja no era el meu objectiu engreixar-me m'estimo més cremar-ho tot la propera setmana.El ritme de Juan es descomunal :) jo tinc metabolisme més econòmic.Salutacions i no facis tants Koms.

    ResponElimina