30 de juny del 2012

Sortida entre muntanyes i plantes i un Goffik's

Recuperat del tot del pes corporal.Tinc el mateix pes de sortida,jeje. Avui he fet ports de muntanya.Com quedaré? una mica escaldat en el horari de més calor. A migdia.
He matinat molt a les 7.30 h. ja estava pedalant i posat els ulls a Sant Marçal.
A mitja baixada parada en aquesta font que per cert no hi havia ningú, i perquè? el rajolí que dona fa que els futurs clients no hi vinguin en aquesta font. On si que hi havia gent i garrafes a dojo era la de més amunt al restaurant. Un company que venia darrera meu li he dit:  tens com a 5 minuts a ompli el bidó. Si haguessis parat la que hi ha més avall(Viladrau) , doncs el mateix. Demana ticket o comprovant i posat a la cua.
He mirat el rellotge i penso que arribo bé al lloc habitual dels companys de la grupeta del dissabte un cop han completat la volta. Lloc el goffik's.
El primer en trobar-me es Esteve Brau que ha fet mitja trampa. No ha fet el recorregut estalviant-se el Pollastre i Collsacreu.Pregunta que faig : aquí la beguda típica quina es?.
Resposta: una mariconada. " Comorrrrrrr" ?
Si, es tracta de la barreja de dos components líquids.Per un costat es fa la preparació en un got llarg i palleta de mig granissat de llimona i seguidament ....
Et porten un cervessa Voll-Dam i la mescla produeix una refrescor al cos. Sinó que li preguntis a 
Tomas Dominguez , no es el gerent de la cadena de botigues Tomas Domingo.Però li agradaria molt.Ell diria avui provo " lo ultimo " de look, trek,sram etecé............jaja.
Se li cau la vava i comença a tenir un regust a salivera.Es el mètode Paulov que diu Estimulo es igual a Respuesta.I té tota la raó. E=R.
El que no li agrada es que després té un dinar CRIOLLO amb contingut i espècies.Millor veure més cervessa :) Salut i bon dinar company!!!
Scopy company de sortides i ràpid en posar-se la beguda. En un Flis flas no he tingut temps de fer una foto i veure la barreja.Un capo del seu propi Blog :http://clubciclistacardedeu.blogspot.com.es "que ha cambiado su estilo y su formato pasa a ser en plan agenda. Detalla las explicaciones del club y su plantilla le da un toque de vigor. Sobretodo en color Rojo." 

Les altes temperatures a les 12 Am han passat factura a la meva càmara. Han sortit unes fines líneas de color  blau en sentit horizontal.No té ganes de treballar.Al meu costat hi ha un Belga es diu Enric Pratginestós. Ho dic per les potes que fa, jeje
No son bolets son ......... fetge.
En David Alier no ha escollit la mariconada i s'estima més el típic granissat de llimona.
En la primera xerrada amb en pagés Esteve em diu que té un hort i que avui s'ha llevat a les 6 del matí a lligar les tomaqueres.Un parell de hores de feina.Ara que jo li he parlat del pimiento del padron o pebrot picant. En vull i cap a hort d'en Esteve.
És un pebrot molt semblant al Jalapeño mexicà, per la qual cosa molt probablement el seu origen era picant.La temporada del pebrot de Padrón comença al maig i acaba a finals del estiu.Els agricultors que es dediquen al seu cultiu diuen que els primers que es recullen solen ser en la seva majoria dolços i que a mesura que transcorre la temporada es van recollint més picants.Per tant es dedueix que en pujar les temperatures els pebrots són més propensos a picar, la qual cosa coincideix amb la seva procedència, on el clima és més àrid.També diuen que com menys reg se li dóna a la mata més piquen, i asseguren que com més verds i petits es recullin menys piquen.
Pagés professional ESTEVE BRAU m'explica el seu mètode.A la nit li fa un reg d'aigua i a primera hora del matí un altre i quan comença a picar de valent el sol es quan els recull i després el posa a dintre de la nevera amb aigua.A ell li agrada que no PIQUIN.
I com ser que no piguin? Els entesos diuen aquells que presenten una aparença arrugada o torta tendeixen a ser picants i els que apareixen rectes i llisos no, però això es veu quan estan frescos perquè al fregir-los es queden tots arrugats.I si voleu tenir la certesa que no picaran, només heu d'obrir un i observar si els petits filaments blancs del seu interior estan molt desenvolupats, si és així probablement picarán. Aquests filaments es generen com més temps passen a la mata, per tant se li ha donat massa temps de vida en aquesta...
Esteve fa una selecció de tot el que cultiva i escolleix i crea les seves llavors,jeje.Sap perfectament el que es porta entre mans.Si vols que piquin no el rega i aquestos agafen una rabiató d'allò més picant,jeje.
Començo a gaudir de les vistes i l'ordenació de tot plegat. Una canalització de reg gota a gota amb un subsol fet de palla i perquè? primer que et manté la humitat, segon que es ecològica, i  tercer que et fa d'abono. No cal el típic plàstic que et mata les herbes dolentes. Ho fa tot la palla. Fantàstic.
També recicla les botelles obertes lateralment i que giren perquè els ocells no ataquin en vol rasant les llavors i productes ecològics.Té una cosa que es per els Anticacos o furtius que entren a Robar carteras......
M' espantat i que no vull delatar per si algú s'atreveix a fer-ho posi el fre.
Tot això ficat al mallot ,jaja.
De varietat de fruita i demés hortalisses(ensiam,rucula,maduixes etecé) posades en fila vertical en té un fotimer.He quedat parat dels noms que m'ha dit: des de carbassó fins al que serà el sucre del futur biològic.Dono fé perquè em diu:
Agafa aquesta fulla m'astega-la i en dius quin gust té.Dolç.i deixa està els additius amb la lletra e.........substituts del sucre.
Un altre planta:
Agafa i apreta-la amb la mà i olora.De que fa olor.A menta i xocolata.Es l' ingredient que fan el xocolaters.De flors exotiques també en planta i de tot tipus.
Ara ve la seva mare i li acaba de tallar i em diu pesa això. Ostres!!! i en tinc que pesa més. Cuidaooooooooooo amb el tronc acabat de fer el tall perquè deixa un líquid blanquinós que si el toques amb la roba no marxa mai.
M'he quedat sense paraules i dono gràcies pel seu bon fer en el cultiu de productes ecològics. És l'aliment del futur. Haig de provar els tomàquets,jeje.
FELICITATS i crec que la seva passió ha fet que sortís de la mare naturalesa aquests menjars deliciosos i capritxosos de vegades de trobar en qualitat de menjar excel · lent. Cap a la panxa S'ha dit.
Salutacions a Pedro Rus,Club C.Granollers i Uri Garcia i tot l'equip Mengual , que potser esteu fent un stage? jeje
PopRiu en Garmin Connect: Detalls
 
132 dias d'entrenament.

2 comentaris:

  1. Ya sabeis donde radica la fortaleza del Topo Rojo, la clave está en la recuperación con MARICONADIX

    Después de las batallas gaseras nos vamos al centro de operaciones - Goffik´s - a recuperarnos con un buen brevaje y valoramos el estado en que han quedado los de la quinta Legión de Topillos Verdes.
    Esteban es el Druida de este club y nos alimenta con sus plantas medicinales.

    Por eso Maesse Musculator no tira tanto, le falta a su granizado el elissir de la casa Damm.

    Doble malta, Pop, doble malta y sales del Goffik´s nuevo.

    Como mínimo refrescado y contento.

    gracias Pop por todo.

    nota: justo al salir en una carrerilla de masters, muerde un pimiento de los de Esteban.
    Igualito que Speedy Gonzales correras.
    Ándale¡ Ándale¡

    ResponElimina
  2. Scorpy jope con el andeleeeeeee, habrá que provar-lo,jeje.Dentro de poco haré jornada intensiva y me vas a ver mas a menudo :) mas hacia alta montaña.
    Me falta un pimiento picante.Saludos

    ResponElimina