7 de maig del 2012

La primera i segona etapa de la Xallenge d'Aragó de Master edició 2012

El divendres 4 de Maig del 2012 quedo amb el company Lluis Andreu Pastor a casa seva sobre les 3.30 hores de la tarda per desplaçar-me a la que serà la meva primera volta ciclista Master-40.Son tres etapas.
En el transcurs del viatge tenim imprevistos seriosos com una bona pedragada important.
El rastre de pa en forma de neu enganxada a la carretera. 
No tenim tom tom ni gps només un mapa anterior al canvi de la nomenclatura de les noves carreteres i autopistesLes lletres són diferents a les actuals.
El lloc de trobada es la casa Marzo on estem allotjat amb altres companys com Josep Maria Olives i Oscar Ramos. Lloc:Avda.El ejercito s/n , 50400 Cariñeña (Zaragoza) 
Per a la recollida i tramitació de dorsals se'ns han avançat Jaume Estañol (conductor i corredorque també ve però dorm amb el equipAmatstrong.
Un cop reubicats en el restaurant en Josep ens facilitat els dorsals:
  • número 326 jordi Riu
  • número 319 J.Olives
  • número 315 Luis Andreu
  • número 410 Oscar Ramos
  • número 407 Jaume Estañol
L'esmorzar del dissabte 5 maig 2012 es realitza amb la companyia dels quatre mosqueters.
La reunió és a les 8 en punt del matíSom els primers i que mengem?
Jo dues barretes de Zipvit8 amb un suc de taronja i un cafè.
En Oscar Ramos els seus cereals portats de casa amb un suc de taronja i un cafè.
En Josep Olives un especial de la casa. Atenció un plat d'arrós amb una truita. Tot barrejat amb un suc de taronja i un cafè amb llet.Que no està bó? jaja.

En Lluis el seu esmorzar planificat (ha portat nevera i tot) i que li porta bons resultats. Un vol de cibada amb llet desnatada amb uns panets de llet i melmelada amb un suc de taronja i un plàtan i un cafè.
A compartir entre tots unes torrades amb melmelada i mantega.
A les 9 del matí carregem les bicis amb la companyia de Jaume Estañol i ens situem en el mapa a Fuendetodos. La carrera comença a les 11 del matí. Aquí trobo a en Mengüi tot guapo per la fita d'avui que serà dura de collons.
Aquesta volta ha posat el llistó molt alt quant a organització amb un servei i atenció al ciclista impressionantEm cau la bava amb aquesta gent voluntària i amb ganes que organitza aquests esdeveniments regionals.
Uns patrocinadors increïbles i un gran desplegament i suport de la guàrdia civil que ja volia jo que fos també a CatalunyaTotalment gratuïtLa meva despesa en aquest cap de setmana i compartit amb en Luis pel tema del desplaçament ha estat de 190 euros. Y que consta de:
  • Inscripció 60 euros
  • Dues nits amb esmorzar 66 euros
  • Un sopar 27 euros
  • La gasolina 37 euros

El tracte ha estat exquisit i em considero un professional en almenys haver corregut i gaudit d'aquesta primera volta d' AragóAixò de professional és per com ens han cuidat la organització i director de la cursaAmb una ajuda com l''assistència del cotxe Spiuk (porta rodes de recanvi) i les motos també. Una excepció i que no m'hagradat han estat les contínues botzines dels motoristes en els avançaments per l'esquerra dins del pilotCal saber quan fer-ho i deixar que el corredor corri.
La primera etapa de 88 km ha estat rapidíssima a una mitja de 39,6 km/h. Al pas per un poble hi havia una senyal de 80 km. La meva marca personal la he feta aquí. El garmin ha marcat 86 km/h. No per matar-se però les carreteres d'avui eren molt amples i transitables.
De seguida s'ha fet l'escapada a l'inici ja que al km 16 hi havia meta volant i al km.33 premi de muntanya.
Si això li sumo unes quantes baixades i a mitja carrera ens ha visitat l'home del temps amb una pedragada i pluja com feia temps que no patia en la meva propia pell doncs el bacallà ja estava fet.

L'arribada ha estat massiva dintre del pilot sense aquell frenesí i angoixa que patim en la Xallenge de Veterans. Ho dic amb plan " como un cuchillo dentro de la mantequilla " que pateixo en les puntuacions tan ajustades per l'ordre d'entrada a meta. Hauria d'haber una diferència molt important i menys punts a partir p.ex: dels 5 primers i així que ningú prengui mal en l'arribada. 
No sé com es diu el company que organitzava les classificacions i que jo li posaria una medalla al valor de la paciència i gratitud amb nosaltres.
En la seva pàgina http://www.challengearagonmaster.com/ hi ha dos videos de la carrera i les classificacions a: http://www.edosof.com/2012/aragon/

  • En 29º posició Jaume Estañol
  • En 50º posició Jordi Riu
  • En 82º posició Luis Andreu
  • En 107º posició Josep Olives
  • Fora carrera Oscar Ramos

Amb la inscripció tenim un vale per l àpat del dinar a Fuendetodos i que ens donarà forçes per la segona etapa que es realitza a la tarda de 3 km al poble de Tosos alto Sta Barbara.
Tan podies escollir pasta amb tomàquet o pasta sola sense condiments. I que el pollastre no falti amb l'enciam al costat.
Per fer la digestió(he menjat massa,jeje) i tancament dels ulls calia saber quan de temps em queda. Així em recupero per la sortida de la crono-escalada a Tosos.
Dues perspectives diferents. Com en el programa de barrio Sesamo " hoy vamos a ver la posición Alto y Bajo " jaja. 
O sinó " Cerca " y " Lejos "

El figura Amat el veig amunt i avall sempre està pensant en els detalls del equip. Està a tot arreu. Salutacions company!!!
Després de la primera etapa es posa lider en Jaume Estañol en categoria Master 50 . Pel darrera i que està molt i molt fort un canari de ses illes de la peninsula en Jesus Lopez Dorig. En la seva època d'amateur ha guanyat 50 carreres. Dit per ell.
Alguna avantatge o privilegi es sé el primer en la crono escalada(fora de carrera en 1ª etapa). El company Oscar ens ha informat i assessorat de com s'afronta la pujadaOn es dosificael vent com bufala cadènciaTot un mestregràcies company.
En Mengüi en plena acció.

Luis que ja et toca, gas i que no paris.
La meva respiració profunda i concentrada fins a on peti. No he escalfat prou bé o les forçes m'han faltat.
La referència del primer 6 minuts i 13 segons. Estratosfèric!!!
Els companys han fet:

  • En la posició 69º Jaume Estañol a 7 minuts i 23 segons
  • En la posició 83º Jordi Riu a 7 minuts i 34 segons
  • En la posició 85º Josep Olives a 7 minuts i 37 segons
  • En la posició 96º Luis Andreu a 7 minuts i 50 segons
  • En la posició 111º Oscar Ramos a 8 minuts i 5 segons


La defensa del liderat d'en Jaume ha estat superat pel Canari amb un temps de 6 minuts i 46 segons.
Jaume ha on està la vaca, jaja.

En Jaume diu només sortir la VACA.......................YAAAAAAAAAAAA.
Albert bañeres també ha vingut juntament amb l'equip Muntbikes.
Jo utilitzo el rinair sport un producte pel nas que em fa que respiri millor. El company porta uns cotofluixos inpregnado en sinus o algun otro dilatador de las vias respiratorias. Hay mas rito que mejora contrastada " segons fonts dels especialistes.

 Un altre equip Megaelagas Gralla present en terres d'aragó. Miquel Mestres, Jose Parejo i David Reche.
PopRiu en Garmin Connect: Detalls

9 dies de competició
Un cop acabada la crono anem al restaurant i cel-lebració " por todo lo alto y ancho " nen
Aquestes tapes me les miro de lluny, jaja
Els companys catadors de vins. Quins mestres i com disfruten del àpats.BONÍSSIM. 
Fa molt temps que no Mengo pernil ibèric jabugo categoria mascle. Mai no havia menjat res igual. Dolç, suau al paladar amb un regust a d'oliva verge, tallat a mà per la hostessa. Torno a dir:  Boníssima!!!
No una safata sinó dues les que han caigut amb unes quantes cerveses de Barrica. Quin puntasu!!!
Aquest vespres toca fer un sopa IMPRESIONANT..........continuarà........

2 comentaris:

  1. Hola Jordi!
    L'enhorabona pel teu treball informatiu i fisic!

    Una abraçada desde la Selva Negra (Alemanya),

    Luis Cubero

    ResponElimina
  2. Quina alegria luis espero que et deixen gaudir de la bici,jeje el nen.Encara falta la etapa del diumenge i més dura que he fet aquest any o dels últims anys.Salutacions des de la nostra terra.

    ResponElimina